frugal anniversary gift

Tak sangka, masa berlalu begitu pantas. Sedar tak sedar, hari ini dah genap 11 tahun saya dan husband berkahwin. Alhamdulillah, dikurniakan 2 cahaya mata lelaki. Banyak suka duka, pahit manis, masam masin yang kami lalui bersama. Kami memang struggle, kendalikan hidup sendiri tanpa mengharap pada orang-orang sekeliling untuk membantu. It’s our policy. Survive as much as we could. Ada duit, takde duit, masalah untuk uruskan anak-anak, dan sebagainya, kami uruskan sendiri. Selagi boleh berdikari, kami akan berdikari. Nak elak dari bergantung dengan ibu bapa dan saudara mara. Be independence!

Tahun 2016, saya akan menguruskan wang dengan lebih baik. In Sha Allah. I am on my journey to debt-free. Walau pun kesedaran tu muncul agak lambat, tapi saya percaya, it’s better late than never. I have my own planning and goal to achieved. Maybe it will take me 9 or 10 years, dengan gaji kami yang kecil, but at least i am giving my best. Maklum, kerja makan gaji dengan gomen, kami tiada bonus berkepuk-kepuk, tiada increment yang overdose. he3… Tapi saya amat berharap ianya akan selesai dalam masa yang lebih singkat. Mungkin 5-6 tahun ?

So, for this anniversary, i gave him only home made gift… frugal gift ever. It’s just cost you minimum amount of money. The most important thing is, not the amount nor price of the gift, but the  sincerity from your heart is much more meaningful. I gave him small amount of money, with a small note attached to it. That envelope, i did on my own. Actually it is one of the envelope that i made for my cash envelope ;-p.

Apa pun, asalkan suami menghargai apa yang diberi, saya dah cukup happy. Semoga ikatan perkahwinan kami akan berkekalan hingga ke hujung nyawa. To my husband, you are the best husband ever. Thanks for being  such a wonderful person towards me & kids. Segala kekurangan, kita sama-sama terima. Setiap dari kita, ada kelemahan dan kekurangan yang banyak. Semoga Allah merahmati hidup kita bersama anak-anak yang dikasihi. 

Note: Maaf, untuk bahasa yang bercampur-campur tu ye. Kadang-kadang rasa nak improve skill untuk menulis dalam English. Jangan tak tahu, English saya sangat teruk… 🙁 Lagi pun, entri ni lebih santai. Sila jangan kutuk kaw2 ye…;-p

Apa hadiah hari ulangtahun perkahwinan anda? 

Share this:
0
Our 11th Wedding Anniversary..
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blog ini bermanfaat? Kongsikan!